Warta Perusahaan

HDPE Pipe Resistensi Banget Kanggo Kinerja

2018-11-15

Polietilen kerapatan tinggi, jeneng inggris yaiku "Polyethylene Kapadhetan Dhuwur", diarani "HDPE." HDPE minangka jinis resin termoplastik kanthi kristalisitas dhuwur lan non-polar. Munculé HDPE asli putih susu, derajat tartamtu ing tembus ing bagean cilik. PE duwe resistensi banget kanggo sebagian besar sifat-sifat bahan kimia urip lan industri. Jinis bahan kimia tartamtu bisa ngasilake korosi kimia, Pipa HDPE kayata oksidan korosif (asam nitrat konsentrat), hidrokarbon aromatik (xilen) lan hidrokarbon halogenasi (karbon tetrachloride). Polimer kasebut dudu hygroscopic lan tahan resistensi uap banyu sing apik lan bisa digunakake kanggo kemasan. HDPE nduweni sifat listrik sing apik, utamane kekuatan dielektrik sing dhuwur, Pipa HDPE saengga cocog karo kawat lan kabel. Kelas bobot nganti molekul dhuwur duwe resistensi pengaruh sing apik banget, ing suhu ruangan sanajan suhu kurang -40f.

HDPE minangka poliolefin termoplastik sing diproduksi dening kopolimerisasi etilena. Sanajan HDPE diluncurake ing taun 1956, plastik kasebut durung entuk level mateng. Materi umum iki uga terus nggunakake panggunaan lan pasar anyar. resin termoplastik. Munculé HDPE asli putih susu, derajat tartamtu ing tembus ing bagean cilik. PE duwe resistensi banget kanggo sebagian besar sifat-sifat bahan kimia urip lan industri. Jinis bahan kimia tartamtu bisa ngasilake korosi kimia, Pipa HDPE kayata oksidan korosif (asam nitrat konsentrat), hidrokarbon aromatik (xilen) lan hidrokarbon halogenasi (karbon tetrachloride). Polimer kasebut dudu hygroscopic lan tahan resistensi uap banyu sing apik.

PE bisa digawe kanthi macem-macem cara pangolahan. Kalebu kayata ekstrusi sheet, ekstrusi film, pipa utawa profil ekstrusi, cetakan jotosan, cetakan injeksi lan cetakan gulung.

Pipa HDPE minangka pipa baja tradisional, produk penggantian pipa banyu ngombe PVC.

Pipa HDPE kudu tahan tekanan tartamtu, biasane kanggo milih bobot molekul sing gedhe, sifat mekanik resin PE sing apik, kayata resin HDPE. Kekuwatan resin LDPE kurang, tekanan kurang, kaku ora kuwat, stabilitas dimensi ora apik nalika mbentuk, lan hubungane angel, sing ora cocog kanggo bahan pipa tekanan pasokan banyu. Nanging, amarga indeks kesehatane dhuwur, LDPE utamane resin LLDPE wis dadi bahan umum kanggo produksi pipa banyu ngombe. Viskositas leleh resin LDPE, LLDPE mung sithik, gampang lancar, gampang diproses, mula pamilihan kisaran Melt Index uga luwih jembar, umume 0,3-3g / 10min.

Bahan kimia

Resistensi poliethelin kanggo macem-macem pelarut organik, tahan HDPE Pipa kanggo macem-macem karat basa-asam, nanging dudu asam antioksidan, kayata asam nitrat. Polietilen dioksidasi ing lingkungan oksidasi.

Fisik

Polietilen bisa dianggep transparan ing kahanan film sing lancip, nanging ing ngarsane kristal-kristal akeh banget, nyebarake cahya lan opacity. Gelar kristalisasi poliethelin kena pengaruh jumlah cabang, luwih akeh rantai cabang, dadi angel uga kristalisasi. Suhu lebur poliethelin uga kena pengaruh cabang, Pipa HDPE sing disebar saka 90 derajat Celsius dadi 130 derajat Celcius, mula rantai cabang bisa nambah suhu sing luwih sithik. Kristal tunggal poliethelin biasane bisa disiapake kanthi mbubarake polietilen kerapatan tinggi ing lingkungan sadhuwure 130 derajat Celcius.